Perodua Alza Club Shah Alam (ACSA)
Please register to join Alza Club Shah Alam !
1. username
2. email address
3. password...DONE!

Please check incoming GATHERING at Tasik Shah Alam

Management
Alza Club Shah Alam



Perodua Alza Club Shah Alam (ACSA)

Perodua Alza Club Shah Alam (ACSA)
 
HomeHome  PortalPortal  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 Buat Sendiri Penjejak Kereta Anda Melalui SMS....

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
mastermind9161
Lesen L
Lesen L


Posts : 4
Join date : 2011-03-05
Age : 39
Location : S.Alam Sek 11

PostSubject: Buat Sendiri Penjejak Kereta Anda Melalui SMS....   Sat Mar 05, 2011 9:11 pm

Bahan - bahan :
1- Hp terpakai yg masih elok ( hp tersimpan dlm stor pun boleh ).
2- sim card maxis baru ( Rm8.80 ).
3- Top up Maxis Rm40.
4- In car charger ( kalau boleh yg berkualiti sikit ).

Mula2 in car charger tu buat pendawaian sikit untuk positif + dan Negatif -. Wayar positif + tu cucuk di fuse pencucuh rokok yg berfungsi bila suis kunci di on. Negatif tu screw kan pada body kereta. kemudian masukkan sim card maxis yg baru beli tu. Top up kan sebanyak Rm40. Buat pendaftaran untuk aktifkan maxis selama setahun. Rm33 akan di tolak. so maxis anda akan sentiasa aktif selama setahun. tetapi pastikan top up setiap bulan sebanyak rm5 sahaja. then balance top up tu korang transfer lah kpd hp korang balik. dah siap dari hp korang tu taip find 012xxxxxxx dan hantar ke 22001. hp yg kedua tu akan menerima sms. korang hanya balas ya sahaja. selepas semuanya selesai senyapkan hp tu. hp tu cucuk kpd in car charger tu dan sorok hp tu dimana2 tempat tersorok dan ikat dgn kabel tie. hp tu akan dicaskan baterinya secara automatik bila enjin dihidupkan. jgn off kan hp tu. biar hp tu hidup setiap masa. so bila korang pinjamkan kereta korang korang boleh jejak kereta korang secara senyap. biasanya kedudukan kereta korang akan berada 1 - 10 kilometer radius dari pemancar terdekat. segala information kereta korang akan dipaparkan di hp korang. Pengguna Maxis toMaxis sahaja yg boleh guna sistem nie. cara nak jejak kereta korang taip find 012xxxxxxx dan hantar ke 22001. dlm masa 10 saat korang akan dpt msg sebagai contoh.RM0.30 Friend Finder : 012xxxxxxx is near Pasar Borong, Seri Kembangan,Selangor @ 19.45. maksudnya kereta korang berada di sekitar radius pemancar dekat situ. jika kereta anda dibawa ke JB tapi kawan atau sesaperlah yg pinjam kereta korang tu cakap pergi ke Kedah korang akan dpt tahu kereta tu dibawa ke JB. Skrg nie kalau isteri aku bawa ke mana2 kereta alza, aku akan dpt tahu kemana dia bawa kereta tu. setiap sms yg dihantar akan di charge sebanyak Rm0.30. inilah cara diy termurah untuk menjejak kereta korang.

Back to top Go down
http://www.wiratyper.8m.com
mito7
Lesen L
Lesen L


Posts : 5
Join date : 2011-05-31

PostSubject: Re: Buat Sendiri Penjejak Kereta Anda Melalui SMS....   Wed Jun 01, 2011 10:53 am

sangat menarik............

Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
Back to top Go down
Admin
Admin


Posts : 17
Join date : 2009-07-30

PostSubject: Re: Buat Sendiri Penjejak Kereta Anda Melalui SMS....   Sun Jun 26, 2011 6:21 pm

bijak..bijak...sekolah dulu mesti pandai ni
Back to top Go down
http://alzaclubshahalam.forumotion.com
mambrz
Lesen L
Lesen L


Posts : 1
Join date : 2011-10-30

PostSubject: Re: Buat Sendiri Penjejak Kereta Anda Melalui SMS....   Sun Oct 30, 2011 3:24 pm

bagus tu
Back to top Go down
9w2alz
Lesen L
Lesen L


Posts : 3
Join date : 2012-03-14
Age : 54

PostSubject: Re: Buat Sendiri Penjejak Kereta Anda Melalui SMS....   Wed Mar 14, 2012 5:29 pm

Selain maxis tak ada lain telco yg boleh jejak ke?
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Buat Sendiri Penjejak Kereta Anda Melalui SMS....   Today at 7:36 pm

Back to top Go down
 
Buat Sendiri Penjejak Kereta Anda Melalui SMS....
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Clutch Assembly OEM
» 3D Carbon Fiber Vinyl di SYM anda
» Start pakai Jumping Cable or Push Turun Bukit
» 25 Tahun PROTON, apa pendapat anda..
» UJI IQ anda

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Perodua Alza Club Shah Alam (ACSA) :: Alza Club Shah Alam (ACSA) - Technical :: Modification & Technical-
Jump to: