Perodua Alza Club Shah Alam (ACSA)
Please register to join Alza Club Shah Alam !
1. username
2. email address
3. password...DONE!

Please check incoming GATHERING at Tasik Shah Alam

Management
Alza Club Shah Alam



Perodua Alza Club Shah Alam (ACSA)

Perodua Alza Club Shah Alam (ACSA)
 
HomeHome  PortalPortal  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 Sticker Kelab

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next
AuthorMessage
GhostHunter
Pemandu Baru
Pemandu Baru


Posts : 108
Join date : 2010-05-24

PostSubject: Re: Sticker Kelab   Tue Jan 04, 2011 2:01 pm

simple.dan mudah la...qishh
Back to top Go down
tanjung
Pemandu Pakar
Pemandu Pakar


Posts : 235
Join date : 2010-06-25
Location : atas jalan

PostSubject: Re: Sticker Kelab   Thu Jan 06, 2011 1:58 pm

Gaban wrote:
oh begitu pula...

saya suka tgk pengenalan kereta dari segi melekat stiker kelab


saya setuju gak...nnt leh hon..hon.. lol!
Back to top Go down
isikulit
Lesen L
Lesen L


Posts : 23
Join date : 2010-12-24

PostSubject: Re: Sticker Kelab   Thu Jan 06, 2011 2:52 pm

nak gak sticker tu.. bila bley order hikhikhik
Back to top Go down
Gaban
Pemandu Baru
Pemandu Baru


Posts : 189
Join date : 2010-12-27
Location : Saitama, Japan

PostSubject: Re: Sticker Kelab   Thu Jan 06, 2011 2:55 pm

tak santik punnn !!~

mcm tanda kat price tag bila time sale

kaler hijou bulat 50% diskaun


tak best lamsunggg !!~
Back to top Go down
hacked9w2ams
Pemandu Baru
Pemandu Baru


Posts : 105
Join date : 2010-12-27
Location : key ell

PostSubject: Re: Sticker Kelab   Tue Jan 11, 2011 3:29 am

Gaban wrote:
tak santik punnn !!~

mcm tanda kat price tag bila time sale

kaler hijou bulat 50% diskaun hahahaha


tak best lamsunggg !!~

100% not nice
Back to top Go down
myz
Lesen L
Lesen L


Posts : 30
Join date : 2011-01-11
Location : kampung ulu

PostSubject: Re: Sticker Kelab   Tue Jan 11, 2011 5:09 pm

tzm150 wrote:
saya sokom idea abg suri tu...kekadang org x suka sticker betampal2 kat keta...
seskali tukar idea...pun bagus gak..cam ni ke maksud bg suri..



fuhhh...cantik kete bang tzm....
bagai pernah ku lihat.....tapi dimana ya.... Very Happy
Back to top Go down
tzm150
Lesen L
Lesen L


Posts : 37
Join date : 2010-05-17

PostSubject: Re: Sticker Kelab   Wed Jan 12, 2011 8:39 am

yossssshhh...keta ni byk di jalanan..semestinyer seperti pernah kamu lihat dong... Laughing Laughing
Back to top Go down
myz
Lesen L
Lesen L


Posts : 30
Join date : 2011-01-11
Location : kampung ulu

PostSubject: Re: Sticker Kelab   Thu Jan 13, 2011 5:22 pm

tzm150 wrote:
yossssshhh...keta ni byk di jalanan..semestinyer seperti pernah kamu lihat dong... Laughing Laughing

setuju tzm...setuju....
Back to top Go down
Admin
Admin


Posts : 17
Join date : 2009-07-30

PostSubject: Re: Sticker Kelab   Tue Feb 15, 2011 5:15 pm

penat gak baca thread bab stiker keta ni,
bagus gak stiker ni, kalau ada sapa2 nak buat, on je, kasi upload kat sini, kita bincang2 kan, cukup korum, kita tempah. camne?
Back to top Go down
http://alzaclubshahalam.forumotion.com
razielle
Lesen P
Lesen P


Posts : 76
Join date : 2010-09-06
Location : S18 Shah Alam

PostSubject: Re: Sticker Kelab   Wed Feb 16, 2011 11:29 am

kalo xde stiker club/logo lagi tapi bubuh abjad chrome tu ok jugak kan???
Back to top Go down
alza
Lesen L
Lesen L


Posts : 24
Join date : 2010-10-23

PostSubject: Re: Sticker Kelab   Wed Feb 16, 2011 3:56 pm

Admin wrote:
penat gak baca thread bab stiker keta ni,
bagus gak stiker ni, kalau ada sapa2 nak buat, on je, kasi upload kat sini, kita bincang2 kan, cukup korum, kita tempah. camne?

owh belum ada lagi stiker utk kelab nih...
Back to top Go down
razielle
Lesen P
Lesen P


Posts : 76
Join date : 2010-09-06
Location : S18 Shah Alam

PostSubject: Re: Sticker Kelab   Thu Feb 17, 2011 11:01 am

nak ada stiker kena ada logo dulu tak?? logo dah de ke blom??? ke x perlu Question
Back to top Go down
razielle
Lesen P
Lesen P


Posts : 76
Join date : 2010-09-06
Location : S18 Shah Alam

PostSubject: Re: Sticker Kelab   Wed Mar 02, 2011 5:15 pm

bounce
Back to top Go down
paBLoRoSsi
Lesen L
Lesen L


Posts : 3
Join date : 2011-03-06
Location : PeTaLInG JaYa

PostSubject: Re: Sticker Kelab   Sun Mar 06, 2011 1:34 am

masih draft lg ker ?? hehehe... Laughing Laughing Laughing
Back to top Go down
razielle
Lesen P
Lesen P


Posts : 76
Join date : 2010-09-06
Location : S18 Shah Alam

PostSubject: Re: Sticker Kelab   Mon Mar 07, 2011 5:44 pm

atau pun ahli kelab yg kene bagi idea dulu??? aku rasa ini kes xde idea laa jadi camgini... Arrow

sapa ada idea??Question
Back to top Go down
Mr.G
Lesen L
Lesen L


Posts : 3
Join date : 2011-04-21

PostSubject: Re: Sticker Kelab   Thu Apr 21, 2011 4:45 am

macam kenal la kete ag tzm tu....sejak ila ade stiker infinite kat cermin tu???nak gak boley... Very Happy Very Happy Very Happy
Back to top Go down
wuq2974
Lesen L
Lesen L


Posts : 13
Join date : 2011-05-22
Age : 36
Location : TTDI Jaya

PostSubject: Re: Sticker Kelab   Sun May 22, 2011 8:50 pm

Salam,

Sesudah 5 page tread ni saya baca...saya nk suarakan satu cadangan...buat satu logo dari abjad. Logo akan diperbuat dari logam yg akan ditempah dr kilang fabrikasi, Logo itu akan dicelup dengan Chrome ..(bkn tepung Goreng ya, puan-puan), guna double sided tape. tampal kat blakang..bwh EZI ke, bwh ALZA ke..

Ni contoh2..font dan size akan ditentukan..

1) ACSA
2) ACSA-XX (XX MEwakili no-mengikut kesenioran)

tq
Back to top Go down
http://www.flexlink.com
razielle
Lesen P
Lesen P


Posts : 76
Join date : 2010-09-06
Location : S18 Shah Alam

PostSubject: Re: Sticker Kelab   Mon May 23, 2011 3:17 pm

idea di atas ni sangat hebat...aku suka sbb mmg pikir camgitu gak... tongue tp x laa hebat sampai celup2... rabbit
Back to top Go down
wuq2974
Lesen L
Lesen L


Posts : 13
Join date : 2011-05-22
Age : 36
Location : TTDI Jaya

PostSubject: Re: Sticker Kelab   Tue May 24, 2011 3:28 pm

uishh..mane nye hebat...malu saye. Embarassed ..kuang3..

Cume nk update. Skang tengah Rendering and cari sebut harga...bley tye...bajet bape per pc/s?? Bley la nak bajet2..kalo bley, bajet tu kena la pada kadar petrol sekarang ye... lol!

Ape kate kengkawan yg laen??
Back to top Go down
http://www.flexlink.com
wuq2974
Lesen L
Lesen L


Posts : 13
Join date : 2011-05-22
Age : 36
Location : TTDI Jaya

PostSubject: Re: Sticker Kelab   Tue May 24, 2011 3:31 pm

Kalo diberi pilihan, mane yg nk dipilih....

Back to top Go down
http://www.flexlink.com
tanjung
Pemandu Pakar
Pemandu Pakar


Posts : 235
Join date : 2010-06-25
Location : atas jalan

PostSubject: Re: Sticker Kelab   Thu May 26, 2011 12:00 pm

wuq2974 wrote:
Kalo diberi pilihan, mane yg nk dipilih....


saya pilih mendiamkan diri je...
Back to top Go down
wuq2974
Lesen L
Lesen L


Posts : 13
Join date : 2011-05-22
Age : 36
Location : TTDI Jaya

PostSubject: Re: Sticker Kelab   Fri May 27, 2011 12:00 am

kate owg tue2 dolu2, diam tande setuju...hehehehehe...malu2 la tu...
Back to top Go down
http://www.flexlink.com
wuq2974
Lesen L
Lesen L


Posts : 13
Join date : 2011-05-22
Age : 36
Location : TTDI Jaya

PostSubject: Re: Sticker Kelab   Fri May 27, 2011 10:33 pm

Contoh Logo:


Back to top Go down
http://www.flexlink.com
Admin
Admin


Posts : 17
Join date : 2009-07-30

PostSubject: Re: Sticker Kelab   Mon Jun 06, 2011 8:32 pm

perghh.. cair aku tgk stiker nih, mantop kalah club2 keta lain ni.
aku sebulat suara setuju ni, lain2 ok tak? melabur le skit utk stiker ni, pe salahnya kan. kalau buat byk2 harga murah sikit ni, lagipun pihak forum takde nak ambik untung ke apa ke sbb ni semua outsource ( bukan dari pihak forum ) yang buat, jadi sama2 korang le bincang harga nya dan camne nak realisasikan benda ni.

pihak forum sokong!
Back to top Go down
http://alzaclubshahalam.forumotion.com
baia3360
Lesen L
Lesen L


Posts : 2
Join date : 2011-07-07

PostSubject: Re: Sticker Kelab   Thu Jul 07, 2011 10:33 am

salam semua...

saya selaku member baru kelab ni menyokong sepenuhnya untuk diwujudkan sticker kelab. untuk buat sticker tu, saya ada satu kedai (bukan kedai saya) di pandan indah. stickerontime nama kedai dia. tgk dia buat pun ok gak. berkualiti. ari tu saya buat stiker 'vvt-i' yang lekat kat pintu belakang tu dapat rm35. kalau banyak mungkin bleh dpt murah kot. just bagi je softcopy sticker kelab kat dia, dia boleh buatkan....just my 2 cents
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Sticker Kelab   Today at 7:39 pm

Back to top Go down
 
Sticker Kelab
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 4Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next
 Similar topics
-
» SYM VTS Special Edition
» Motor yg penah anda miliki dan rating
» "Powered by Eurobeat" stickers
» 3D Carbon Fiber Vinyl di SYM anda
» alarm terbaik dan termurah

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Perodua Alza Club Shah Alam (ACSA) :: Alza Club Shah Alam ( ACSA) :: Alza Club Shah Alam (ACSA)-
Jump to: